Tips til hvordan du kan imponere en intervjuer

Jobbintervju med to personer

Viktige momenter før man kommer inn på et jobbintervju

Har du vært så heldig å blitt kalt inn til intervju? Gratulerer så mye, nå er du ett steg nærmere å få jobben!
Nå er det viktig at du forbereder deg slik at du føler deg klar for det som kommer. Øv med en venn eller et familiemedlem på de vanligste intervjuspørsmålene og vær klar for å holde en kort apell om deg selv. Gå samtid igjennom det du har skrevet på CVen og jobbsøknaden din.
Før du kommer inn på jobbintervjuet er det viktig å ha med de essensielle dokumentene, CVen din og jobbsøknaden. Ta gjerne med et par kopier slik at du kan gi et eksemplar til intervjueren også. Her kommer noen tips om hvordan du skal imponere en intervjuer:

 

Ta kontroll

Kjenner du på nervøsiteten? Slapp av, det er helt normalt. Hvis du ikke føler på dette, er det ikke sikkert at dette er drømmejobben. Det er uansett bare et problem når nervøsiteten tar overhånd slik at det påvirker oppførselen din, og får deg til å føle deg mindre trygg.

I et jobbintervju er det viktig å ta kontrollen. Det betyr at du må ha en positiv utstråling, overbevise intervjueren at du har ferdighetene som kreves og er den rette personen for denne stillingen.

Det er selvfølgelig viktig å gjøre det på en høflig måte uten å være arrogant. Målet er å fremstille deg som en engasjert “go-getter” og ikke en som bare skryter uhemmet av seg selv.

 

Det vanligste spørsmålet i et intervju

Det vanligste spørsmålet i et jobbintervju er “Fortell om deg selv” og det kan være vanskelig å svare godt på. De fleste vil ramse opp nøkkelferdighetene, sine gode sider og erfaringer.

Alt dette kan kan man imidlertid finne på CVen din og vil ikke hjelpe til med å imponere intervjueren din. I stedet bør du utnytte muligheten til å fortelle hvorfor du er rette for dem. Snakk om hvilke personlige egenskaper og erfaringer du har som er direkte relevant til stillingen.

 

Ta intervjuet alvorlig, men vær rolig

Ingenting er mer “turn off” for en rekrutterer enn en potensiell arbeidstaker som ikke er villig til å gi alt. Om du viser en halvhjertet prestasjon av deg selv, så kan du si farvel til jobben. Vær alvorlig!

Det betyr at du må legge av tid til å forberede deg. Du må også lese deg opp på selskapets historie og verdier, undersøk nøye hva stillingen går ut på og forbered noen spørsmål som du kan spørre intervjueren.
Ikke legg for mye press på deg selv. Prøv å være rolig og samlet.

 

Vær en god lytter

Det er viktig å vite hva du skal si i et jobbintervju, men det er også viktig å vite når du bare skal være stille og lytte. Å være en god lytter gir intervjueren en følelse på at du er en samvittighetsfull person, som viser evne til å få en beskjed og følge instruksjoner som blir gitt. Å lytte er også en god fordel i et effektivt teamarbeid, derfor er det viktig å vise til rekrutterere at du også kan lytte.

Husk at en god lytter ikke bare er stille og bite tungen når noen andre snakker. Det handler om å engasjere seg mentalt og å reflektere over det som blir sagt. Så la ikke tankene begynne å vandre når munnen din lukker seg. Når det er din tur til å snakke er det viktig at du svarer med detaljer som viser at du hørte på og ikke bare det innøvde svaret ditt.

Om du følger disse tipsene vil sjansene dine for å få et jobbintervju skyte i været. Husk å forberede deg, ta kontroll og vær rolig under intervjuet. Forhåpentligvis er drømmejobben din snart en realitet!

 

Sliter du med å få et jobbintervju? Vi hjelper deg ved å skreddersy din CV og jobbsøknad. Bestill hos CV-spesialisten, i dag!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tittel

Go to Top