Hvor lang bør min CV være?

Hvor lang bør CVen være

Hver uke besvarer CV-spesialisten på brukerspørsmål som det nedenfor.

Hva er riktig sidelengde for en CV?

“Er det greit å ha en CV som er over to sider lang?

Industristandarden sier at to sider vil være den optimale lengden for en CV. Imidlertid passer ikke en størrelse til alle. Derfor vil lengden på CVen din avhenge av erfaringsnivået ditt og ferdighetene du har opparbeidet deg.

 

Kan jeg ha en CV på kun en side?

Hvis du slutter på videregående og søker din første jobb er det sannsynlig at CV-en din vil være én side lang. For nyutdannede er en side mer en nok for å få inn all relevant informasjon.
Har du unødvendig mye informasjon på CVen din som kanskje ikke er relevant er det en god sannsynlighet for at den informasjonen som er mest relevant for stillingen vannes bort.

PS: Vi hjelper deg gjerne med å skrive din CV!

 

For de som er etablert i arbeidslivet burde CVen være på to sider

Hvis du har kommet et stykke i karrieren, burde CVen din være på to sider. De fleste som har endel erfaring kommer i denne kategorien.
Arbeidsgivere har nesten alltid for lite tid, og de bruker ganske enkelt i gjennomsnitt en halvtime på å gjennomgå en CV før de tar en beslutning om en kandidat skal fortsette til intervjurunden.
Standard CV-lengde på to sider gjør at erfarne fagpersoner kan formidle sine verdier og ekspertise uten å overvelde den som står overfor den tunge oppgaven med å sortere gjennom mange CVer.

 

Er en CV på tre sider for lang?

Tre-sider lang CV-en er sjeldent brukt og må kun brukes av personer som er på et mye høyere nivå og har en betydelig mengde prestasjoner.
Hvis du er under 30 år og har en CV på tre sider full av relevant informasjon, er det sannsynlig at du kan kutte noen av detaljene.
Husk at potensielle arbeidsgivere ønsker å finne de evnene du nylig har utviklet og oppnådd. Dermed bør din nåværende stilling inneholde mest detalj da det er høyden på karrieren din til nå.  Jobber eldre enn 10 år kan reduseres til yrkesdatoer, stillingstittel og virksomhet, eller til og med fjernes helt, ettersom de ikke er like viktige på dette tidspunktet, selv om de er relevante.
Husk at CV-en din ikke er en oversikt over hele karrieren din. I stedet er det bare de beste, siste bitene som viser at du er i stand til å gjøre jobben arbeidsgiveren ansetter for. Hvis du sletter jobber fra et tiår eller mer siden, antar ikke rekrutterere at du var arbeidsledig – de vil heller tro at du er intelligent for å fokusere på detaljene som er viktig for jobben du søker.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tittel

Go to Top