Få din CV til å skille seg ut med disse tipsene

Dette er en god CV

Når du prøver å lande drømmejobben trenger du den beste CVen

I et konkurransedyktig marked så er det spesielt viktig at du skiller deg ut. Men i et hav av andre kandidater med ulik bakgrunn og erfaringer, hvordan er det da ment at man skal skille seg ut?

Svaret er: CVen din.

I det hele å det store så er CVen din et markedsføringdokument av deg selv. Her må man prøve å selge seg selv inn til en fremtidig arbeidsgiver med erfaringer og ferdigheter designet på en oversiktlig og god måte.
Når den er godt skrevet kan det vise en HR-leder eller en rekrutterer at du er den riktige kandidaten for stillingen. For å lage den beste CVen, følg tipsene under.

 

Inkluder alt som er nødvendig

En CV er bare så god som informasjonen den inneholder. Om en rekrutterer leter etter en spesiell erfaring, utdanning eller personlighetstrekk og ikke finner det i din CV vil du komme til kort. Så sørg for å få med dette i en CV:

 

Navn og kontaktinformasjon

Ditt navn, e-postadresse og telefonnummer skal alltid være øverst på CVen. Det er ikke lenger obligatorisk å ta med hele adressen på CVen, men du bør ta med tettstedet ditt så arbeidsgiveren vet hvor du er basert.

En lenke til din LinkedIn profil vil også være lurt å ha øverst i din CV.

 

Følg med i tiden og bruk moderne nøkkelkvalifikasjoner i din CV

En egen seksjon om dine nøkkelkvalifikasjoner vil komme godt med i en CV. Men ikke lag deg en kjedelig seksjon hvor det bare står stikkord som «løsningsorientert, strukturert og effektiv». Lag deg heller en seksjon hvor du har en overskrift om din nøkkelkompetanse, og underbygg den med fakta og erfaringer.
Nøkkelkompetanse din skal også alltid være skreddersydd til stillingen for å fylle rollen arbeidsgiver ønsker.
Skriver arbeidsgiver at du må være opptatt av HMS? Da kan du vise dette ved å ha en styrke der du skriver at du har fokus på sikkerhet, og underbygger dette med at du har hatt rollen som verneombud. Husk å hold en ryddig struktur ved å lage en liste på dine nøkkelkvalifikasjoner.

 

Arbeidserfaring

Din arbeidserfaring i omvendt kronologisk rekkefølge. Det vil si den ferskeste arbeidserfaringen øverst.
For hver stilling må du ha med ansettelse- og sluttdato, stillingstittelen din og navnet på selskapet du jobbet for. Deretter skriver du et kort sammendrag av rollen din i selskapet og noen punkter som fremhever dine viktigste prestasjoner. Om mulig, bruk resultatbaserte prestasjoner som f.eks. «Jeg økte antall likerklikk på bedriftsiden til Aker Solutions med 10.000 eller 20%».

 

Utdanning og kurs

Om du er godt etablert i arbeidslivet og har en lang karriere er det ikke sikkert at utdanningen din er det viktigste i en CV. Da kan du velge å ha den lengre ned eller ved siden av arbeidserfaringen. Ta med navnet på skolen, årstallet du startet og sluttet, samt graden du fikk etter fullført studie. Om du har relevante kurs eller beviser tar du med disse i en egen seksjon.

 

Skreddersy CVen til hver søknad

Rekrutterere mottar generelle CVer hver dag. De er monotone og selger ikke dine erfaringer eller ferdigheter effektivt. Du vil vise at du er den rette kandidaten for deres stilling, ikke til hvilken som helst jobb.

For å skrive den beste CVen må du målrette deg mot denne stillingen. Kartlegg dine ferdigheter mot det stillingsannonsen søker om. Da kan du lage nøkkelkvalikasjoner som arbeidsgiveren ser etter og underbygge påstandene med erfaringer og ferdigheter du har. Slik overbeviser du arbeidsgiveren at du er kandidaten de søker etter.

 

Bruk resultatbaserte prestasjoner i CVen din

En ting er å fortelle potensielle arbeidsgiver at du er imponerende, en annen ting er å få dem til å se det selv.
For å få den beste CVen, bruk resultatbaserte prestasjoner som objektivt viser det positive du har gjort for andre arbeidgivere.
Tall, prosenter, pengebeløp og andre data vil hjelpe dem å se verdien du kan bidra med til deres eget selskap. Bruk fremhevende ord som «økt», «administrert» og «ledet».

 

Bruk en stilren mal og et tydelig oppsett

Det finnes ingen universell mal, men det finnes regler som burde følges. Sørg for at CVen din har korrekt sidelengde basert på hvor du er i karrieren. En god CV bør aldri ha mer en to sider. Unngå forstyrrelser og unødig bruk av bilder annet enn av deg selv.

 

Få en profesjonell til å skrive din CV

Det mangler ikke å få råd til skriving av CV der ute og med disse kan du få en akseptabel CV. Men hvis du vil ha den beste CVen bør du vurdere å gå til ekspertene.

Profesjonelle skribenter er utdannet til å ta fatt på vitenskapen om CV-skriving. De vet hva som skal til for å få jobb i din bransje og CV-spesialisten har hjulpet tusenvis av jobbsøkere ut i jobben de fortjener.

Med såpass mange jobbsøkere det er i dag så trenger du alle fordelene du kan få, så bestill hos CV-spesialisten, i dag!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tittel

Go to Top